Poniedziałek – 14.06

Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo

Risotto z warzywami

Sok

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja

 

Wtorek – 15.06

Kapuśniak, pieczywo

Kotlet schabowy, ziemniaki, sałatka wiosenna

Kompot, owoc

Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko

 

Środa – 16.06

Zupa kalafiorowa, pieczywo

Gulasz z indyka, kluski śląskie, surówka z młodej kapusty

Kompot

Alergeny: gluten, seler, mleko

 

Czwartek – 17.06

Krupnik, pieczywo

Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta gotowana

Kompot, owoc

Alergeny: seler, jaja, gluten

 

Piątek – 18.06

Zupa fasolowa, pieczywo

Kluski leniwe z masłem

Kompot, owoc

Alergeny: gluten, mleko, jaja, seler