Jadłospis

 

Poniedziałek – 11.10

Zupa zacierkowa, pieczywo

Klops pieczony, ziemniaki, kapusta gotowana

Kompot, owoc

 

Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko

 

Wtorek – 12.10

Zupa pomidorowa z makaronem

Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kwaszonej czerwonej kapusty

Kompot

 

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja

 

Środa – 13.10

Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo

Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera

Kompot

 

Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko

 

Czwartek – 14.10

Zupa pieczarkowa z makaronem

Schab pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

Kompot

Alergeny: seler, gluten, mleko

 

Piątek – 15.10

Barszcz ukraiński, pieczywo

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Kompot, owoc

Alergeny: gluten, mleko, jaja, seler