Wielkimi krokami zbliża się zakończenie roku szkolnego oraz upragnione wakacje.

Przez cały rok szkolny w naszej świetlicy staraliśmy się jak najlepiej wypełniać czas spędzany przez dzieci. Organizując wiele ciekawych zajęć dbaliśmy o rozwijanie różnorodnych umiejętności i kształtowanie właściwych postaw.

Ostatni miesiąc roku szkolnego przyniósł nam wiele radości, którą czerpaliśmy z możliwości częstego i dłuższego niż w poprzednich miesiącach, pobytu na boisku szkolnym.

Czerwiec zawsze jest miłym dla dzieci miesiącem, gdyż wtedy przypada ich święto. Również świetlica szkolna starała się uczcić ten dzień, przygotowując dla dzieci wiele atrakcji: zabawy chustą animacyjną, malowanie kredą, tańce przy muzyce. Dzieciom zostały przypomniane również ich prawa i obowiązki. To jedno z najważniejszych dni dla dzieci. Podkreślaliśmy jak ważna jest znajomość swoich praw.

W związku ze zbliżającymi  się wakacjami część czerwcowych propozycji dotyczyła bezpieczeństwa w czasie wakacji. Uczniom zostały przypomniane właściwe zasady zachowania podczas letniego wypoczynku w różnych miejscach oraz utrwalili numery alarmowe.

Ostatnie dni pracy naszej świetlicy to również czas podsumowań całorocznej działalności. Tradycyjnie w naszej świetlicy odbyło się uroczyste wręczenie uczniom wyróżnień za wzorową postawę podczas zajęć świetlicowych oraz nagród laureatom całorocznego konkursu plastycznego pt.” Artysta Roku “.

Nagrodę za wyróżniające zachowanie i postawę koleżeńską otrzymali:

Hanna M. kl. 1a, Wojciech B. kl. 1b, Alicja P. kl. 1b, Zofia K. kl. 1c, Barbara G. kl. 1c, Mikołaj K. kl. 1c, Maja S. kl. 1d, Hanna M. kl. 1e, Maria K. kl. 1e, Julia G. kl. 1e, Aleksandra J. kl. 2a, Adam M kl. 2a, Maria P. kl. 2a, Iga B. kl. 2b, Marcelina S. kl. 2c, Aleksandra W. kl. 2c, Zuzanna Sz. kl. 2d, Daniel V. kl. 2d, Michalina S. kl. 3a, Alicja K. kl. 3c, Antoni S. kl. 3c.

W  świetlicowym konkursie plastycznym pt. ” Artysta Roku” nagrodę otrzymali:

I miejsce- Zofia M. kl. 1a, Antonina W. kl. 2b, Hanna M. kl. 1c, Joanna Sz.-S. kl. 3c.

II miejsce- Kamila B. kl. 2b, Mikołaj K. kl. 1c, Hanna Sz. kl. 2d.

Bardzo dziękujemy rodzicom za współpracę, za wpłaty na Radę Rodziców. Dzięki Państwa wsparciu mogłyśmy uatrakcyjnić zajęcia świetlicowe przez zakup pomocy, gier i nagród w rożnych konkursach.

Życzymy Naszym Świetliczakom wspaniałego wypoczynku, słonecznych i bezpiecznych wakacji!

Kierownik świetlicy Danuta Fyda -Zięba

oraz wychowawcy świetlicy 🙂